Kasutajate retseptid
7. juuni 2010, 11:08

Hõrk broilerifilee apelsinises marinaadis koos leivaga

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500g broilerifileed
pool pätsi tihket leiba (nt rukkileiba), hea oleks kui on veidi vanem ja kõvem leib
200ml maitsestamata jogurtit ja 100ml keefirit või 300ml keefirit/maitsestamata jogurtit
200ml apelsinimahla (võib olla täismahl või värskelt pressitud)
2tl soola
4tl pipart
2spl Sweet Chili Sauce kastet
2spl Bbq&Grill (santa maria) maitseainet
2spl Chicken&Steak (santa maria) maitseainet
1spl Lime pepper (santa maria) maitseainet
1 punane ning 1 kollane paprika
Kõrvale salatiks:1 pott lehtsalatit
10 kirsstomatit
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 apelsin
paras punt peterselli
4 spl hapukoort
2 tl peediga mädarõigast
soola, pipart
pikki puidust tikke broileri lükkimiseks

Valmistamine
Lõigu broilerifilee umbes 5cm x 5cm kuubikuteks ning aseta kaussi. Sega kokku maitsestamata jogurt, keefir, apelsinimahl, sool, sweet chili kaste ning maitseained. Maitse! Kui tundub et marinaad on hea pehme maitsega on apelsinimahl olnud liiga tugev, sega juurde veel vürtse ja soola-pipart kuni segu on väga vürtsine. Pane broilerifilee marinaadi ning lase üleöö külmas marineerida. Mina katsin marinaadikausi kilega, et teised lõhnad lihale kallale ei kipuks külmikus. Järgmisel päeval pane grillimiseks mõeldud puidust tikud külma vette likku umbes pooleks tunniks, siis nad ei põle ära grillimise ajal. Pane grill sooja. Mina kasutasin tavalist söegrilli: söed grillile, süütevedelikuga üle ning tuli otsa, grill soojenes kasutamisvalmiks umbes 10 minutiga. Sega kokku salat: pese ja puhasta juurviljad, puuviljad ning lõigu parajateks tükkideks. Vala peale hapukoor ning mädarõigas, sega. Lõigu paprikad umbes 5cm x 5cm tükkideks. Lüki broilerifileetükid vaheldumisi paprikaga tikkudele ning aseta grillile. Grilli olenevalt ilmast ning grilli temperatuurist umbes 13-18 minutit. Küpsust saad testida kahvliga, kui broileriliha tuleb ilusasti ribadena lahti on ta valmis. Ära marinaadi ära viska. 5 minutit enne broileri valmimist lõika leivaviilud kolmnurkadeks, kasta järgi jäänud broileri marinaadi sisse ning aseta grillile. Grilli olenevalt ilmast ja grilli temperatuurist u 5-8 minutit, kuni leib on kuldpruun. Grilli leiba pigem ääre pool, et teda väga ära ei kõrvetaks. Serveeri vardaid leivaga ning salatiga. Salatit võid edukalt ka leivalt süüa, siis on leib mahedam.