Kasutajate retseptid
5. juuni 2010, 16:19

Virsiku-vaarikakook purukattega

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
2 dl suhkrut
200 g võid
2 sl pruuni suhkrut(nt demerara)
2 tl kaneeli
3 muna
2 sl vanillsuhkrut
2 virsikut( või 2 nektariini, 5 aprikoosi)
200g vaarikaid
Serveerimiseks: vanillijäätist või vahukoort

Valmistamine
Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid ja tükelda viljaliha. Määri 24 cm läbimõõduga ümmargune( või 18x28 cm suurune nelinurkne) ahjuvorm võiga. Mõõda purukatte jaoks välja 2 sl haju, 15 g võid, 2 sl pruuni suhkrut ja 2 tl kaneeli; sega, kuni mass on nppude vahel mõnusalt purune. Sega ülejäänud jahu, suhkur, munad, vanillsuhkur ja või tainaks. Laota pool virsikutest ja vaarikates vormi põhja ning määri peale tainas. Kata ülejäänud virsikute ja vaarikatega. Pudista kõige peale purutainas ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-50 minutit või kuldpruuni värvuseni. Lase jahtuda 10 minutit ja lõika tükkideks.