Kasutajate retseptid
16. november 2011, 14:28

Evelin Ilvese pisarakook

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI:
3 munakollast
100 ml suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
75 ml piima
näpuotsaga soola
KATE:
500-600 ml maasikaid/vaarikaid ja rabarberit
3 spl fariinisuhkrut
BESEE:
3 munavalget
150 ml tolm- või erilist peeneteralist kristallsuhkrut
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
1 tl Vana Tallinnat

Valmistamine
Põhja tarvis vahustada munakollased suhkruga, lisada piim, sulatatud või ning seejärel segada taignasse jahu, sool ja küps.pulber. Kallata tainas küpsetuspaberile kas lahtikäivasse või tavalisse madalaservalisse vormi (poole ahjupanni suurune). Kata tainas nõrutatud rabarberi/vaarika-maasika vms ja fariinisuhkru seguga ning küpseta 175 kraadises kuumuses ca 30 min. Katteks vahustada munavalged lusikas haaval tolmsukrut lisades, kõige lõpus lisada vanilje ja Vana Tallinn. Läikiv vaht tõsta lusikaga või kanda tordipritsiga koogile ning küpsetada veel 5-10 min, kuni munavalge on helekollane.