Kasutajate retseptid

Piparkoogid (Evelin Ilvese soovitatud retsept) 

Toidutare, 20. detsember 2010 11:14

Kogus: kümnele

Koostisosad
•150 ml mett
•200 ml pruuni fariinsuhkrut
•2 tl jahvatatud nelki
•1 tl jahvatatud ingverit
•2 tl Vana Tallinnat
•2 tl jahvatatud kardemoni
•2 tl jahvatatud kaneeli
•näpuotsaga soola ja vaniljet
•250g ehtsat taluvõid
•2 muna
•3 tl soodat + sidrunimahla
•100 ml jahvatatud pähkleid või mandleid või mandlimassi
•700 ml head nisupüüli

Valmistamine
Sulata paksu põhjaga potis tasasel tulel mesi ja suhkur, lisa maitseained ja lase tasakesi hetkeks keema. Tõsta tulelt ja pane segu sisse sulama või. Sulanud massi klopi sisse munad, soodaga segatud jahu ja kõige lõpuks mandlimass või pähklijahu. Sega hoolega, võid lasta seda ka köögikombainil teha - umbes 10 minutiga muutub tainas siidjalt pehmeks. Rulli kilesse või fooliumisse ja jäta külmikusse üle öö tahenema. Hommikul võib küpsetama hakata - sellest tulevad õhukesed suus sulavad piparkoogid, 5 minutist ahjus on neile küllalt.