Kasutajate retseptid

Kartuli - hakklihavorm 

Toidutare, 8. veebruar 2010, 11:28

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk kartul (keskmise suurusega), 150 g hakkliha, 1 tk sibul, 100g juust, hakklihamaitseaine, liha üldmaitseaine, jahvatatud must pipar, kuivatatud basiilik, õli, kartulimaitseaine.

Valmistamine
Koorida ja tükeldada sibul peeneks. Kuumutada pannil õli ja praadida selles sibul koos hakklihaga, lisada praadimise ajal maitseained. Koorida ja pesta kartulid. Lõigata kastulid õhukesteks viiludeks ja laduda õhukese kihina ahjuvormi põhja (alla võib lisada veidi õli). Kartulikiht maitsestada vähese kartulimaitseainega. Kartulikihi peale asetada hakklihasegu, selle peale uus kiht kartuliliistakuid. Kartulikiht maitsestada kartulimaitseainega (SM). Kõige peale riivida juust. Küpsetada 200-kraadises ahjus ca 30 min, kuni juust on kuldne ja kartulid pehmed. Serveerimisel võib kastmena pakkuda hapukoort, mis sobib imehästi.