Kasutajate retseptid

Ploomid omas mahlas 

Toidutare, 5. veebruar 2010, 18:32

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Tumead ploomid
Suhkur

Valmistamine
Tegin esimest korda möödunud suvel ning nüüd sai purk lahti tehtud. Muidugi Maitse asi, aga minu meelest viib keele alla. Retsepti järgi just tumedad, sest ise tegin neist ning ei olnud eriti viitsimist ekperementeerida, kuna ei teadnud veel mis asjast tuleb. Mõnus naturaalne ja kergelt hapukas. Ettevalmistuseks tuleks võtta võimalikult lai pott ning panna vesi soojenema, pesta ja panna potti soovitatavalt umbes 300g- st justkui veevann. Purgid soojenevad veega ja ei lähe lõhki, lasta potis oleval veel keeda. Ploomid lõigata pooleks eemaldada kivi ning laduda purkidesse, peale igat kihti lisatud ploome kihikuti, raputada peale umbes 1 tl suhkurt. Purgid täis ning ploomid hakkavad podisema, peab neid hakkama ümber laduma st iga purk peab olema &#034kurguni&#034 täis, lasta podiseda pehmeks ning keerata purgid kinni. Ploomid peab just seetõttu purkidesse täis laduma( ühest teistesse) podisemise ajal, et olen kuskilt kuulnud, et justkui pidid hallitama minema, kui purk ei ole täiesti täis kinni keeramisel. Tegin nii nagu õpetati.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee