Kasutajate retseptid
10. märts 2011, 12:39

Pannileib

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Rukkijahu
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl soola
1 l. keefirit
3 dl tumedat siirupit
1 tl aniisi
1 tl köömneid
1 tl

Valmistamine
Pane kõik kuivained kaussi ning sega omavahel korralikult ära. Lisa keefir ja tume siirup ning miskerda tainas korralikult läbi, et ei oleks tükke ega jagu põhjas. Võta sügav ahjupann ning määri selle ääred paksult võiga korralikult kokku, sest leib kerkib täpselt nii palju, kui panni ääred on võiga kaetud. Vala see valmis kleepuv taigen vormi. Kuumuta ahi 100 kraadini ning küpseta leiba sellise kuumusega 45 minutit. Peale seda tõsta kuumus 150 graadini ning küpseta leiba veel 45 minutit. Peale seda võta leib välja jahtuma ja ongi valmis, et süüa. Head Isu!