Kasutajate retseptid
19. detsember 2009, 13:52

Tommy tuline ahjukana

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 parajat kanakoiba
1 sibul
1 paprika
3 porgandit
2 tomatit
600 – 800 ml vett
ca 1 tl liha üldmaitseainet
ca 0,5 tl jahvatatud muskaati
ca 0,5 tl jahvatatud musta pipart
soola
1 chillipipra kaun
1 küüslauguküüs
200 ml 10% rõõska koort
50 - 60 g Võid
2 sl jahu
Poti määrimiseks natuke õli
Kaunistamiseks rohelist sibulat

Valmistamine
Maitsesta kanakoivad lihaüldmaitseaine, pipra ja soolaga ja aseta õliga määritud ahjupotti. Tükelda sibul, küüslauk, tomatid, chillipipar ja viiluta porgand ning lisa potti. Kalla peale vesi, lisa jahvatatud muskaat. Kuumuta ahi 250 kraadini ja pane kaanega pott ahju (kui kõik see kraam on keema läinud võib kaane ära võtta) aegajalt võib kanakoibasid keerata. Umbes tunni aja pärast lisa rõõsk koor ja kuumuta veel ahjus 15 minutit. Võta potist kanakoivad välja ja aseta ahjuplaadile. (Kui kasutad klaasist potti siis sobib ka potikaas) Pane ahju ülemisse ossa pruunistuma. Seni kui liha pruunistub lisa hautamisvedelikule sulatatud võiga segatud jahu ja kuumuta keemiseni. Serveerida koos keedetud riisiga.