Kasutajate retseptid
5. detsember 2009, 15:38

sushi Eesti moodi

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 l vett
2,5 dl odratangu
100 g jämedalt riivitud porgandit
1 suur sibul
2 sl võid
1 keskmine kaalikas
Suitsupeekonit 10 korralikku laia ja pikka lõiku

Valmistamine
Sushifännidele halb uudis - sushiga pole siin midagi pistmist:) Tõeline Eesti toit, sobib lahedalt ka presidendi vastuvõtule. Ise valmistangi seda vaid Vabariigi aastapäeval, sobib ka jõululauale. Idee tekkis sushikoolitusel, kui mõtlesin selle üle, milline võiks olla sushi kodumaine versioon. Prae võiga kergelt läbi hakitud sibul ja riivitud porgand Vesi kuumuta keema, lisa praetud porgand sibulaga ning hauta praeahjus (parim on kaanega malmpott) puder valmis. Puhasta ja lõika kaalikast parajad 1*1cm ja 10cm pikkused kangid. Pane need pannile, määri kergelt sulavõiga, maitsesta soolaga ja küpseta ahjus parajalt pehmeks. Laota üks peekoniviil lõikelauale ning teine keera rulli nii, et jekiks paras u 7cm läbimõõduga peekonitoru. Toru, et see laiali ei vajuks, fikseeri kokteilitikuga. Proovi nüüd asetada see turu otsapidi lõikelauale laotatud peekonilõigule ja see kruubipudruga ära täita. Keskele püüa asetada küpsetatud kaalikakang. Põhjaviilu saad peekonitoru külgedele kinnitada samuti kokteilitikkudega. Eesti moodi sushi on valmis taldrikule tõstmiseks, kui oled suht kõrgel temperatuuril (u 230 kraadi) peekoni krõbedaks küpsetanud. Kui tahad, et väljaulatuv kaalikakang liialt pruuniks ei küpse, pead millegagi selle ära katma, näit õhuke porgandiliistak vms. serveerinud olen seda põdraprae leemest kastmega, kuid siin võib igaüks oma maitsest lähtuvalt edasi käituda. Sobib juurde ka marineeritud kõrvits või paradiisiõun.