Kasutajate retseptid

Lea suvikõrvitsapirukas 

Toidutare, 7. november 2009, 17:31

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Sellest retseptist valmib pirukas u. kaheksale sööjale.
1 suvikõrvits
1 väiksem sibul
paar hakitud küüslauguküünt
4 muna
0,5 klaasi õli
1 tl soola
hakitud peterselli või basiilikut
punet ja natuke majoraani
1 klaas nisujahu
1 klaas riivjuustu
vajadusel natuke piima
kaunistamiseks päevalilleseemneid

Valmistamine
Klopi munad kergelt läbi ja lisa sool. Mõõda munadele hulka õli ning lisa järk-järgult jahu. Riivi juust ja sega seegi tainasse. Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks (ilusam jääb, kui suvikõrvitsad on koos koorega), nagu ka sibul ja küüslauk. Haki peeneks värsked ürdid. Lisa need kõik tainasse ja sega kergelt läbi. Kui tainas jääb liiga paks, et segada on raske, siis võib lisada tainale natuke piima, et see jääks vedelam ja et oleks parem segada. Vooderda lahtikäiv pirukavorm (läbimõõt 24 cm) küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Puista peale päevalilleseemneid ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes pool tundi kuni pirukas on pealt kergelt kuldpruun.