Kasutajate retseptid

Ahjulavašid vürtsikiluga 

Toidutare, 17. september 2009 19:40

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 õhuke lavašš
150 g vürtsikilu
350 g riivjuustu
1 tl pitsamaitseainet
3 küüslauguküünt
2 tl kappareid
6 sl 20% tomatipastat
värsket basiilikut
murulauku
pipart
2-3 sl oliiviõli

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika lavašš pooleks ja aseta ahjuplaadile. Määri peale 3 sl tomatipastat. Puista üle 1 tl pitsamaitseaine ja 1,5 hakitud küüslauguküünega. Laota pinnale pool vürtsikiludest ja kapparitest. Puista üle poole koguse riivjuustuga ja piserda peale oliiviõli. Küpseta ca 10-15 minutit - juust peab olema sulanud ja lavašš krõbe. Võta ahjust välja ja libista küpsetuspaberiga kaetud lauale või kandikule. Kõige parem on süüa rebides või kääridega lõigates. Siis teine pool ahju.