Kasutajate retseptid
15. september 2009, 15:36

Köögivilja assortii

Kogus: ühele

Koostisosad
Valmistusained
300 g suhkruherneid
300 g rohelisi aedube
1 lillkapsas
300 g porgandeid
300 g väikesi sibulaid
(Soovi korral mõned väiksemad kukeseened, kuuseriisikad või shampinjonid)
2 punast paprikat
Marinaad:
0,5 tl musta terapipart
1 tl nelki
3-4 tl sinepiseemneid
1-1,2 l vett
50 g (2 sl) jämedat soola
15 g (0,75 sl) suhkrut
0,75 kl 30%-list söögiäädikat

Valmistamine
1. Pese köögiviljad ja viimasele pesemisveele lisa veidi soola. 2. Pese hoolikalt kuuma veega ka purgid. 3. Herne- ja oakaunad keeda poolpehmeks, lillkapsalt murra õisikukobarad ja keeda samuti poolpehmeks. Koorimata porgandid keeda poolpehmeks, eemalda koorekiht ja lõika noaga ribadeks või seibideks, väikesed sibulad koori ja keeda samuti poolpehmeks. Seeni keeda nende omas mahlas umbes 10 minutit. Paprikal eemalda vars ja seemned ning lõika pikuti ribadeks. 4. Keeda marinaad. 5. Laota ettevalmistatud köögiviljad vaheldumisi purki. Vala peale keedetud marinaad nii, et see katab köögiviljad. 6. Võta suurem pott ja aseta poti põhja purgialused, tõsta purgid alustele. Vala potti vesi nii, et see jääks 2-3 cm allapoole purkide servasid ja kuumuta purke 100°C juures umbes 15-20 minutit. Samal ajal keeda 3-4 minutit ka purkide kaaned. Sulge purgid kohe. Säilita jahedas. Hüva nõu: Marineeritud köögivilja assortiid võid valmistada ka ainult mõnest nimetatud köögiviljast. Marinaad võib sisaldada ka vähem äädikat, sel juhul pane need koos marinaadi ainetega keema, äädikas lisa kõige lõpus. Sulge purgid kohe. Purke kuumutada ei ole vaja. Marinaad peab olema maitsmisel väga tugevalt maitsekas kuna köögiviljad on täiesti magedad ja nad tõmbavad alles säilitamisel maitseained endasse. Keetmise-kuumutamise ajast sõltub kui krõmpsuv hoidis jääb.