Kasutajate retseptid
7. august 2009, 06:36

Mojito šokolaadikook

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g tumedat sokolaadi – 200g koogi sisse ja 50 g glasuuri jaoks, soovitatavalt köögisokolaadi
200 g võid – 175 g koogi sisse ja 25 g glasuuri jaoks
4 muna
2 dl suhkurt
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl hakitud piparmünti
1 dl heledat rummi
1 laimist pressitud mahl

Valmistamine
Koogi valmistamine on imelihtne ja lõpptulemuseks suussulav unistus. Peale poe külastust võib hakata ka kooki valmistama. Esmalt tuleb tükeldada või ning sokolaad ja sulatada, soovitatavalt vesivannil. Kui segu sulanud jätta see seisma. Samal ajal vahustada suhkruga munad. Kui sokolaadivõi segu on piisavalt jahtunud, ei ole enam kuum, et muna võiks hakata kalgenduma ja samal ajal segu ei ole tahenema hakanud, segada see vahustatud munade hulka. Lisada juurde jahu ja küpsetuspulbri segu. Hakkida peeneks piparmündi lehed, mis lisada taignale koos rummi ja laimimahlaga. Segada segu ühtlaseks massiks. Mida vähem segada seda parem. Määri pann võiga ja puista sinna ilma suhkruta kakaod, et peale valmimist saaks koogi kergema vaevaga vormi seest kätte. Kalla segu pannile ja pane see küpsema, eelkuumutatud ahju, 180°C juures 20-25 minutit, viimane 5 minutit küpseta 150°C juures. Kui kook küpsenud, tõsta ta jahtuma. Sulata koos võiga ülejäänud sokolaad ja nirista see glasuuriks koogile.