Kasutajate retseptid
22. juuni 2009, 06:01

Suvine Sushi

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g sushiriisi
400 ml vett
1/3 klaasi riisiäädikat
1,5 supilusikatäit suhkrut
näpuotsaga soola
5 norilehte
1 värske kurk
värske soola lõhe
suitsu heeringas
makrapulgad
salatileht
seesamiseemned

Valmistamine
Lasta sushiriis keema 400 ml veega, vähendada kuumust ning jätta riis potti kümneks minutiks, et kogu vesi imenduks riisi. Tõsta riis laiema põhjaga savist kaussi. Riisiäädikas koos suhkru ja soolaga lasta kuumaks. Seejärel segada riisiäädikas riisile, samal ajal seda segades. Kui riis on jahtunud (37 kraadi) alustada sushi tegemist. Riis laotada norilehele (norilehel läikivam pool allpooll), ja jätta ülemisest osast 1 cm vabaks, et oleks hiljem kergem sushit rullida. Täidiseks võib kasutada peaaegu kõike mis meeldib ning on värske (lõhe, makra, kurk jne). Rullida kokku ja lõigata mugavalt söödava suurusega tükid. Kena väilmusega sushi saab ka, kui laotada riis mõlemale nori lehe poolele ning rullida sushit hiljem seesamiseemnetes. Sushi kõrvale on meeldiv nautida kurgitükikesi, maasikaid ja arbuusi, mis muudavad sushielamuse suviseks.