Kasutajate retseptid
31. juuli 2009, 13:41

Leivajuuretis ilma suhkru ja p2rmita

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g rukkijahu
paras kogus k2esooja vett

Valmistamine
Saadud on see retsept raamatust 6nnelikud p2evad superkokk Jamie Oliveriga Tegin siia v2ikesi muudatusi... Haputaignaleib. Esm.p: Sega kausis 500 g rukkijahu piisava koguse veega, et saada pehme taigen. Aseta toas sooja kohta (minul oli seal 19 kraadi...nii, et ta ei pea v2ga soe olema). Kata toidukilega (mul on kaanega taignasegamise n6u). Teisip: Taigen mullitab...Oliver ei soovitanud segada. Kuid minu arvates tuleb ta parem, kui nyyd panna peot2is jahu veel juurde ja k2esooja vett. Kata kilega ja j2ta seisma. Kolm: Korda... Neljap: Korda... Reede p2rastl6unal on siis natuke 6llene ja linnasel6hnaline tuhav2rvi segu. Lisa sinna juurde jahu (mina kasutan t2istera nisu ja rukki segu...ainult rukki kypsetamine v6tab rohkem aega) ja loomulikult vett. Eralda 500 g taignast uueks juuretiseks ENNE soola lisamist. Kata kinni ja pane k6rvale. Lisa sool ja mida iganes...S6tku taigent v2hemalt 5 min. Pane vormi, v6i ahjuplaadile. Kaetult...Lase 14 tundi seista ja siis .. Laup2eva hommik...kypseta leib valmis. Ahi 190 kraadi, tund aega. Te v6ite teha endale meelep2rase leiva. Mina lisan soola ja linaseemneid, vahest ka k6rvitsaseemneid. Olen teinud ka rosinate ja p2hklitega.