Kasutajate retseptid
17. mai 2009, 19:56

Rabarberikook

Kogus: ühele

Koostisosad
Põhi:
100 g võid (Saaremaa)
2 dl nisujahu (Kalew)
2 spl suhkrut (Dan Sukker
1 muna (Selveri munad)
soola
Täidis:
suhkrut natuke
4-5 rabarberit
kaneeli (Santa Maria)
Kate:
5 muna (Selveri munad)
5 spl suhkrut (Dan Sukker)
250 ml hapukoort
4 spl kartulijahu (Nordic)

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa muna vahustamist jätkates. Vahustatud massile sega hulka jahu ja sool. Lase taignal 20–30 minutit seista. Rulli tainas ühtlaseks ja tõsta küpsetusplaadile. Puhasta ja haki rabarberi varred, aseta taignale ja raputa peale kaneeli. Katte tegemiseks klopi munakollased suhkruga vahule, lisa hapukoor ja kartulijahu. Vahusta munavalge ning sega ettevaatlikult täidis kokku. Vala täidis rabarberitele ning küpseta 200 kraadi juures 40–50 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.