Kasutajate retseptid

ADZIKA VERRU TARTAR 

Toidutare, 26. aprill 2009, 16:08

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400gr hakitud loomafileed (võib kasutada odavad rinnatükki)
1 supilusikatäis hakitud shalott sibulat
1 supilusikatäis hakitud hapukurki (kurk on hea mis kodus tehtud ja on kõva ja väike)
1 supilusikatäis hakitud kappareid
2 supilusikatäit väga peeneks hakitud peterselli
1 teelusikatäis sinepid
1 teelusikatäis adzikat Verru tüüp 3
2 teelusikatäit Worcestershire kastet http://en.wikipedia.org/wiki/Worcestershire_sauce
1 teelusikatäis päevalille õli
Sool ja värskelt purustatud must pipar
4 munakollast
Garniir
Kaunistuseks võib kasutada õlis küpsetatud pastinaaki ribasid ja rohelisi lehti. Võib kasutada paprikat, oliivõli, meresoola nagu http://www.maldonsalt.co.uk/ .

Valmistamine
Segada suures kausis kõik ühtlaselt ilma munadeta ja soolata. Adzikad võibjulgelt ka rohkem panna, võib kasutada ka Verru tüüp 1 ja tüüp 2, neid võib ka omavahel segada. Soola panna maitse järgi arvestades, et adzika ise on üsna soolane maitseaine. Jagada segu neljaks võrdeks osaks ja serveerida kasutas vormi nagu näha pildil. Kui segu veel vormi sees teha peale süvend munakollase jaoks (ilma selleta ta võib maha jooksta). Kaunistada oma maitse järgi kasutades oliivõli näiteks nagu pildil. Määrida röstidud valgele leivale ja nautida veiniga.