Kasutajate retseptid
26. aprill 2009, 16:06

Ketchup

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500gr tomateid
75gr suhkrut
200ml tomati mahla
2 teelusikatäit meresoola
1 supilusikatäis tomati püreed
1 supilusikatäis Adzikad Verru (sobivad kõik tüübid, maitse asi)
2 supilusikatäit õli (odav oliivõli, maisiõli, viinamarjaseemne õli, päevalille õli hästi ei sobi, kuid jällegi maitse asi ja kui teist pole siis poodi jooksma ei pea)
50gr ingverit
100ml valget veini

Valmistamine
Pane tomatid 30sek keevasse vette ja siis kohe külma vee alla. Eemalda nahk ja tükelda kooritud tomatid noaga, lisa suhkur, tükeldatud ingver, pisut soolaga ja sorts õli. Sega kõik läbi ja paiguta segu haudenõusse lisa ülejäänud õli. Hauta segu keskmisel tulel 1 tund paar korda segades kuni tomatid muutuvad tumedamaks ja karamelliseeduvad. Lisa tomatimahl, vein, tomati püree ja lase segul rahuneda. Lase nõrgalt keema, õrnalt podisema 45 minutiks. Vala segu blenderisse ja käivita seda kuni segu muutub ühtlaseks püreeks. Lase püree läbi väga peene sõela aidates lusikaga kaasa. Sõelutud segu pane potti ja lase keema kuni segu kaotab 1/3 vedelikku, läheb paksemaks nagu ketchup ikka on. Lase jahtuda, lisa Adzika Verru, sega, pane külmkappi, tarbi 2 nädala jooksul.