Kogus: kümnele
Koostisosad
Põhi:
200 g piparkooke (Balti Sepik)
100 g võid (Põlva Piim)
Täidis:
200 g valget shokolaadi (Fazer)
2 muna (Selveri munad)
400 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
3 dl vahukoort (Alma)
1 pakk külmutatud kirsse (450 g) (Hortex)
Kaunistuseks: füüsaleid
Valmistamine
Purusta piparkoogid köögikombainis. Sulata või ja sega purustatud piparkookidega. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit ja jäta jahtuma. Sulata valge shokolaad vesivannis. Sega hulka munakollased ja seejärel toasoe toorjuust. Vahusta munavalged, eraldi kausis vahukoor. Sega koor ettevaatlikult shokolaadimassi hulka, seejärel ka munavalgevaht. Kõige lõpus sega ettevaatlikult hulka külmutatud kirsid. Vala eelküpsetatud põhjale ja sügavkülmuta 4 tundi või kuni järgmise päevani. Võta tort välja vähemalt 30-40 minutit enne serveerimist ja kaunista füüsalitega või oma soovi kohaselt.
Kommentaarid (0)