Kasutajate retseptid
17. oktoober 2010, 12:59

Kaneeli rull

Kogus: kaheksale

Koostisosad
piim - 0,5 l
rasvaine - 175 g.
sool - 1,5 tl
suhkur - 2 dl.
nisujahu - ~ 1,5 kg.
pärm - 1 pakk kuivpärmi
muna - 2 tk. ( 1 taignasse, 1 pealt määrimiseks )
kardemon - 1 tl
Vahelemäärimiseks:
kaneel - 4 tl
suhkur - 2 dl
sulatatud võid - 4 sl
rosinad - peotäis
mooni seemned

Valmistamine
1. rasvaine sulatada vedelaks 2. piim panna sooja ja sisse segada sool ja suhkur 3. soojale piimale lisada vedel rasvaine , muna, pärm , kardemon ja vispliga segamini ajada 4. Hakkad lisama jahu ja sõtkud kuni tainas enam ei hakka käte ja kausi külge 5. Tainas kerkima ~ 1,5 tunniks sooja kohta. Maht peaks suurenema kahekordseks 6. tainas õhukeseks lahti rullida 7. määrida üle sulavõiga 8. kaneel segada 200 dl. suhkruga ja lahtirulltud tainas ühtlase kihina üleraputada 9. soovi korral raputada taignale rosinad, peenestatud pähkleid 10. tulem keerata tihedalt vorstiks rulli 11. Lõigata 2-3 cm.paksused seibid, mis asetada lapiti pannile üksteise kõrvale 12. Lasta rätiku all kerkida 0,5 h. 13. määrida pealt lahtiklopitud munaga 14. peale raputada suhkrut ja soovi korral ka mooni seemneid Mina pähkleid peale ei raputaks. Kui juhtub natuge üleküpsema, siis kõrbend pähklite maitse rikub kõik ära! Küpsetada 15 - 20 min. temp. 225*C