Kasutajate retseptid

Pähkli-kaneelikoogid 

Toidutare, 15. veebruar 2009, 16:10

Kogus: neljale

Koostisosad
125 g võid
225 g pruuni suhkrut
1 suur muna
1 suur munakollane
150 g jahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
90 g kreeka pähkleid (purustatud, aga parem mitte liiga peeneks jahuks)

Valmistamine
Saab 9 tükki. 1. Pane ahi 180 kraadi peale soojenema. Kata nelinurkne (18 x 18 cm) koogivorm küpsetuspaberiga. Sega või ja suhkur pajas madalal kuumusel, kuni suhku on lahustunud. Soojenda segades veel 1 min. Seejuures võib tekkida mullikesi, aga ei tohi lasta päriselt keema tõusta. Lasta 10 min jahtuda. 2. Lisa muna ja munakollane. Sega jahu, küpsetuspulber ja kaneel ning purustatud pähklid omavahel, lisa tainale ja sega natuke. Pane tainas vormi ja küpseta 20-25 min, kuni keskele tikuga torgates jääb tikk puhtaks. 3. Lase paar minutit vormi sees jahtuda, siis vabasta servad ettevaatlikult noaga. Keera tagurpidi taldrikule ja tõmba küpsetuspaber ära. Lase täielikult jahtuda ja lõika tükkideks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee