Kasutajate retseptid
14. veebruar 2009, 12:34

Lihtne lõhesupp

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2-2,5 l vett
1 lõhe supikogu või ka soovitav kogus fileed
3 suurt porgandit
6 keskmist kartulit
3 suurt sibulat
peotäis värsket või sügavkülmutatud tilli, rohelist sibulat (sibula asemel võib kasutada ka porrut)
4-5 ürtidega kanapuljongikuubikut
2 loorberilehte
vürtsi
valget terapipart

Valmistamine
Supikogu panna soolaga maitsestatud vette keema, pärast läbi kuumutamist eraldada liha luudelt ja purustada liha sõrmede vahel sobivateks tükkideks. Panna keema uus vesi (2-2,5 l), lisada peeneks hakitud porgand, keeta 10 minutit. Lisada peeneks hakitud kartulid ja sibulad, keeta veel 10 minutit. Lisada puljongikuubikud, valge pipar, vürts ja loorber ning viimasena puhastatud lõhetükid. Keeta mõni hetk ning pott tõsta tulelt; lisada till ja hakitud roheline sibul; pott katta kaanega. Serveerida 5 minuti pärast koos hapukoorega.