Kasutajate retseptid

Grillitud lõhe kartulisalati ja safraniaioliga 

Toidutare, 9. jaanuar 2009, 15:30

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Kartulisalat:
500g pestud kartuleid
vett ja 1tl soola
2-3 tillivart
1dl suhkruherneid
8 puhastatud ja poolitatud redist
Grillitud lõhefilee:
2 lõhefileetükki
2tl oliiviõli
soola ja pipart
1tl roseepipart
Safraniaioli:
0,5 pakki safranit
1 sidrunisektor
1dl lahjat majoneesi või hapukoort
1 küüslauguküüs
1sl hakitud peterselli

Valmistamine
Kartulisalat: 1. Lase kartulid koos soola ja tilliga suurel kuumusel kaane all keema. Kui vesi on juba keema läinud, siis vähenda kuumust ja jäta kaane vahele väike pragu. Keeda umbes 10 minutit. 2. Kaheks viimaseks minutiks pane herned ja redised kartulite peale keema. Viimastel minutitel lase potil ilma kaaneta aurata. Lõhefilee: 1.Eemalda kalalt nahk. Pintselda kala õliga, puista peale soola, pipart ja roseepipart. Prae või grilli mülemalt poolt suurel kuumusel umbes 4 minutit. Safraniaioli: Sega safran sidunimahlaga, lisa hulka majonees, pressitud küüslauk ja petersell.