Kasutajate retseptid
3. detsember 2008, 21:35

Red Velvet Cake

Kogus: ühele

Koostisosad
Tordipõhjad:
6.25 dl isekerkivat nisujahu
1 tl söögisoodat
3.75 dl suhkrut
3.75 dl mahedamaitselist õli
2 suurt muna
1 tl 10% äädikat
1 tl vanilliekstrakti
2.5 dl täisrasvast petti ehk võipiima
2.5 sl punast toiduvärvi
Toorjuustukreem:
225 g toasooja toorjuustu
100 g toasooja võid
450 g sõelutud tuhksuhkrut
2.5 dl hakitud pekanipähkleid
1 g vanilliekstrakti

Valmistamine
Tordipõhjad: Määri kolm 22 cm läbimõõduga koogivormi võiga ja kata põhi vahapaberiga. Pane kõrvale. Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi. Sega teises akusis suhkur, õli, munad, äädikas ja vanilliekstrakt ning sega mikseriga heledaks vahuks. Lisa vähehaaval jahusegu ning sega aeglasel kiirusel, et jahu seguneks. Lisa vähehaaval segades petipiim. Lisa punane toiduvärv ning mikserda tainas ühtlaseks. Jaota tainas kolme vormi vahel. Küpseta põhju järgemööda 180kraadises ahjus umbes 30 minutit. Kontrolli tordipõhjade küpsust puutikuga. Lase 5 minutit seista, siis kummuta tordipõhjad metallrestile jahtuma. Tõsta alumine koogikiht alusele, määri peale umbes 5-6 mm täidist. Peale järgmine koogikiht, siis täidis, siis viimane koogikiht. Määri ülejäänud täidis tordi peale ja külgedele. Toorjuustukreem: Klopi toorjuust ja või elektrimikseriga õhuliseks (umbes 2 minutit). Lisa suhkur, pekanipähklid ja vanilliekstrakt ning sega aeglasel kiirusel miksriga ühtlaseks.