Kasutajate retseptid

Marumaitsev mustikakook 

Toidutare, 27. oktoober 2008, 15:10

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
100 g võid
1/2 klaasi suhkrut
1 tk muna
mõni tilk mandliessentsi
1 1/2 klaasi jahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
natuke soola
TÄIDIS
5 klaasi mustikaid
2 sl aplesinilikööri
1 tl sidrunikoort
2 klaasi hapukoort
2 tk munakollast
1/2 klaasi suhkrut
1/2 tl mandliessentsi

Valmistamine
Sega või suhkruga, lisa lahtiklopitud muna ja mandliessents. Sega eraldi nõus jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega omavahel mõlema nõu sisu ja sega taignaks. Taigen pane küpsetusvormi. Vala mustikad likööriga üle, lisa sidrunikoor ja kalla segu taignale Vahusta eraldi nõus hapukoor, munakollased, suhkur ja mandliessents. Saadud mass vala koogile peale. Küpseta 170 kraadi juures umbes 1 tund. Jahuta ja pane mõneks tunniks külmkappi. Talvel kasuta külmutatud mustikaid!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee