Marumaitsev mustikakook
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
PÕHI
100 g võid
1/2 klaasi suhkrut
1 tk muna
mõni tilk mandliessentsi
1 1/2 klaasi jahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
natuke soola
TÄIDIS
5 klaasi mustikaid
2 sl aplesinilikööri
1 tl sidrunikoort
2 klaasi hapukoort
2 tk munakollast
1/2 klaasi suhkrut
1/2 tl mandliessentsi
Valmistamine
Sega või suhkruga, lisa lahtiklopitud muna ja mandliessents. Sega eraldi nõus jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega omavahel mõlema nõu sisu ja sega taignaks. Taigen pane küpsetusvormi. Vala mustikad likööriga üle, lisa sidrunikoor ja kalla segu taignale Vahusta eraldi nõus hapukoor, munakollased, suhkur ja mandliessents. Saadud mass vala koogile peale. Küpseta 170 kraadi juures umbes 1 tund. Jahuta ja pane mõneks tunniks külmkappi. Talvel kasuta külmutatud mustikaid!
Kommentaarid (0)