Vürtsikas ploomimoos rummigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. september 2012, 05:00

Vürtsikas ploomimoos rummiga

Piprast moosi võib süüa nii magustoidu kui ka liharoa juurde. Valmistamisel arvesta, et jahtudes see pakseneb tunduvalt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 kg Ploom
1 kg Moosisuhkur
0.75 dl Hele rumm
1 tk Kaneelikoor
4 tk Nelk
10 - 12 tera Must pipar
1 tl Ingver (riivitud)

Valmistamine
Poolita ploomid ja eemalda kivid. Tükelda ploomid sektoriteks. Mõõda kõik ained kastrulisse. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 15–20 minutit, kuni ploomid on pehmed ja vedelik tihkem. Tõsta purki ja sule.
Kogus 2 liitrit.