Hommikusöögi retseptid

Puravikukaste pastale 

Lia Virkus, 3. september 2012, 04:45
Puravikukaste pastale Jaan Heinmaa
Kaste, millel pole võrdset. Puravike asemel sobivad hästi kõik teisedki metsaseened, mida ei pea kupatama.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Penne või muu pastatoode
1 l Puravik (viilutatud)
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
25 g Või
2 spl Oliiviõli
1 dl Valge vein (kuiv)
2 dl Rõõsk koor 35%-line
Sool
Sidrunipipar
1 dl Petersell (hakitud)
1 dl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
Pane pasta soolaga maitsestatud vette keema. Viiluta puravikud, haki sibulad ja purusta küüslauguküüned. Lase pannil või ja õli tuliseks, lisa sibul, küüslauk ja seened ning kuumuta läbi. Lisa ka vein ja koor, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Hauta väiksel tulel 5 minutit.Sega kaste nõrutatud pastaga, raputa peale hakitud petersell ja Parmesani laastud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee