Kiudainerikkad toidud

Krõbe õunavorm vanillikastmega 

Pille Enden, 27. august 2012, 06:19
Krõbe õunavorm vanillikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Superlahe magustoit, mis valmib käepärastest ainetest ja üsna kiiresti. Krõbe kate ja pehmed õunad moodustavad vanillikastmega hurmava koosluse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg 35 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Õun
1 dl Suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
PUISTESEGU
100 g Või
2 dl Nisujahu
0.5 dl Suhkur
VANILLIKASTE
4 dl Piim
1 spl Kartulijahu
0.5 dl Suhkur
1 tk Muna
Vanill- või vanilliinsuhkur
Või (vormi määrimiseks)
Riivsai või
Manna (vormi ülepuistamiseks)

Valmistamine
Puistesegu tegemiseks haki või, jahu ja suhkur noaga purutaoliseks massiks ja pane veerand tunniks külmkappi. Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda õunad. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta õunad vormi, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puisteseguga. Küpseta vormi 225-kraadises ahjus 20–25 minutit, kuni see on pealt kuldpruun. Vanillikastme tegemiseks kuumuta piim keemiseni ning sega hulka väheses külmas vees lahustatud tärklis. Klopi muna suhkruga lahti. Lisa sellele vähehaaval ja pidevalt segades kuum piim ja vanillsuhkur. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta, kuni kaste pakseneb (2–3 minutit).