Lõunasöögi retseptid

Lambasupp kuskussiga 

Angelica Udeküll, 3. september 2012 04:45
Lambasupp kuskussigaFoto: Daisy Lappard
Eelista selles supis kindlast kondiga lihatükki, peale kaela sobib ka koot või tükeldatud raguu. Kont annab puljongile õige tummise maitse.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 spl Õli
600 g Lambaliha (kondiga tükk, näiteks kaelatükk)
1 tk Sibul (suur)
2 küünt Küüslauk
3 l Vesi või puljong
1 dl Punane vein
1 spl Petersell (hakitud)
3 dl Porgand (hakitud)
1 spl Münt (hakitud)
1 spl Rosmariin (hakitud)
1 suur pihutäis Spinat
1 dl Kuskuss
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pruunista potis kuuma õli sees tükeldatud lambakael.
2. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja kuumuta, kuni sibul on kuldpruun.
3. Tõsta juurde porgandiviilud ja vein ning hauta paar minutit.
4. Vala juurde vesi või puljong ning ning hauta kaks tundi.
5. Tõsta kael puljongist välja, puhasta lihast ja pane liha tagasi potti.
6. Lisa münt, rosmariin, spinat ja lase keema.
7. Lisa kuskuss, keeda aeg-ajalt segades umbes viis minutit, kuni kuskuss on pehme.
8. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa hakitud värsket peterselli.
SOOVITUS:
* Kui kasutad kuivatatud ürte, vähenda kogust poole võrra, sest kuivatatud ürdid annavad intensiivsemalt maitset.
NIPP:
* Kuskussi võid supis asendada ka riisi või bulguriga.