Koolialguse pliiats ehk Kirju Koer
Koostisosad
2 pk Küpsised (vanilli)
1 väike purk Kondenspiim
100 g Või
150 g Pähkel
70 g Šokolaad (piima)
150 g Marmelaad
2 spl Kakao
300 g Martsipan
Valmistamine
1. Tükelda küpsised väikesteks tükkideks. Haki pähklid, 50 g šokolaadi ja 75 g marmelaadi (ülejäänu jäta kaunistuseks). Sega need küpsiste, kakao, toasooja või ja kondenspiimaga ühtlaseks massiks. Vormi kolmeks piklikuks ümmarguseks tükiks, mässi kõik eraldi kilesse ja pane üleööks külmkappi. Üleöö seistes mass taheneb.
2. Rulli pliiatseid veelgi ümaramaks ja vormi näppude abiga pliiatsi terav ots. Rulli martsipan kahe kile vahel lahti ja lõika paraja suurusega tükid, et saad "pliiatsid" martsipaniga katta.
3. Sulata järelejäänud šokolaad, aseta see kilekotti. Lõika väike ots ja joonista sellega pliiatsiots ja kaunista kirju koer sellega pealt. Säti koogi kõrvale ka martsipanitükke. Aseta veel paariks tunniks külmkappi.
Kogus 3 "pliiatsit".
Kommentaarid (0)