Ploomi-õuna-vürtsmoosFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
3. september 2012, 05:07

Ploomi-õuna-vürtsmoos

Vürtsmoosid, mis suurte lihapraadidega iseäranis hästi sobivad, muutuvad talvisel ajal hinnatud kingitusteks.

Koostisosad
250 g Õun
200 g Ploom
0.5 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
50 g Kirsid (kuivatatud)
1 tk Kaneelikoor
Must pipar
Sool
150 g Suhkur
1 dl Veiniäädikas
1 tl Punane karripasta
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)

Valmistamine
1. Aseta veiniäädikas suhkruga potti ja keeda, kuni suhkur on sulanud.
2. Lisa sulanud suhkru hulka kaneelikoor ja karripasta.
3. Haki küüslauk ja sibul ning lisa potti.
4. Koori ja tükelda õunad, lisa potti ja hauta umbes kümme minutit.
5. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lisa ploomid koos kuivatatud kirssidega õuntele.
6. Maitsesta moosisegu soola, pipra ja laimimahlaga.
7. Keeda moosi madalal kuumusel, kuni ploomid ja õunad on pehmed.
8. Kui moos on valmis, tõsta see puhastesse purkidesse.
Kogus 0,5 liitrit.
SOOVITUS:
* Kui soovid moosi säilitada pikemalt, eemalda kaneelikoor enne keedise purki panemist. Kaneelikoor annab seistes jätkuvalt maitset ja võib muutuda liiga intensiivseks.
NIPP:
* Karripasta asemel võid kasutada nii värsket kui ka kuivatatud tšillikauna.