Saksamaa köök

Õuna-kibuvitsastruudel 

Angelica Udeküll, 3. september 2012, 05:06
Õuna-kibuvitsatsruudelFoto: Daisy Lappard
Serveeri struudlit koorese vanillikastmega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g Pärmi-lehttainas
500 g Õun
1 dl Kibuvits
1 dl Suhkur
1 spl Maisitärklis
Muna (määrimiseks)

Valmistamine
1. Koori õunad ja haki kuubikuteks.
2. Puhasta kibuvitsad seemnetest, haki väiksemaks ja lisa õunte hulka.
3. Lisa suhkur ja aseta täidis paariks minutiks keema.
4. Jahuta segu ja sega tärklisega.
5. Rulli tainas, aseta õunamass ühtlase vaona taina keskele, tõsta taina servad täidisele ning keera seejärel küpsetusplaadi poole.
6. Määri struudel munaga ja küpseta umbes 200 kraadi juures 25 minutit.
Kogus 8 lõiku.

NIPP:
* Kui kasutad külmutatud tainast, lase sel rahulikult sulada ja kerkida, nii jääb ka lõpptulemus maitsvam.
SOOVITUS:
* Eelista tugevama struktuuriga veidi hapukaid õunu, mis ei kee kiiresti püdelaks ja annavad ka rohkem maitset.
 
VAATA VANILLIKASTME RETSEPTI SIIT
VAATA ISETEHTUD STRUUDLITAINA RETSEPTI SIIT

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee