Itaalia köök

Grillitud polenta ja lõhe rohelisel salatil 

Anni Arro, 20. august 2012, 05:28
Grillitud polenta ja lõhe rohelisel salatilFoto: Sandra Urvak
Grillitud polenta on lisaks heale maitsele ka efektne lisand nii kalale kui lihale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Polenta ehk maisimanna
7.5 dl Vesi
Safran
1 spl Või
2.5 dl Riivjuust (Parmesan) v. muu kõva juust
130 g Lõhefilee
0.5 tk Sidrun
Sool
Must pipar
0.5 tk Apteegitill ehk fenkol
4 spl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Mesi
1 peotäis Petersell
1 punt Põld-võõrkapsas ehk rukola

Valmistamine
Vala polenta ja safran vette ning keeda tasasel tulel 15-20 minutit. Alguses sega pidevalt, et ei tekiks klimpe. Hiljem piisab, kui segad aeg-ajalt. Kui polenta on peaaegu valmis, lisa riivjuust ja või. Sega kõik korralikult läbi ja vala võiga määritud piklikku ahjuvormi (eriti hea on keeksivorm). Lase polental jahtuda ja hanguda. Nüüd löö polenta vormist välja lõikelauale ja lõika soovitud kuju ja suurusega tükid. Kuumuta grillpann, määri polentatükid õliga ja grilli mõlemalt poolt krõbedaks. Grillpanni puudumisel võid tükke ka võis pannil praadida. Lisa kohe natuke riivjuustu, et see sulaks ilusti pinnale.Hõõru lõhetükke soola ja pipraga. Viiluta sidrun. Grilli kalatükke ja sidruniviile mõlemalt poolt kas grillimispannil või õuegrillil.Valmista roheline salat. Sellleks sega kausis oliiviõli, sidrunimahl ja mesi. Lisa viilutatud apteegitill, hakitud petersell ja rukolalehed ning sega kõik läbi. Pane taldrikule salat, polenta ja lõhe. Soovi korral puista peale riivjuustu.