Särtsuv paprikasuppFoto: Hele-Mai Alamaa
Lõunasöögi retseptid
20. august 2012, 05:33

Särtsuv paprikasupp

Paku särtsakat suppi koos pealepudistatud juustu ja värske röstsaiaga. Terav, magus, hapu... just minu lemmik.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Paprika (punane)
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
0.5 tk Tšilli (soovi korral)
4 tk Tomat
Suhkur
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Feta juust või kitsejuust (serveerimiseks)

Valmistamine
Pese paprikad, puhasta ja lõika pikuti neljaks. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi grillrežiimil 250 kraadini. Lükka paprikad röstima. 7–10 minutit peaks piisama. Siis on sektorid juba pealt mustad ja mullitavad. Et koor lihtsamalt kätte saada, pane röstitud paprikad kaussi ja sule õhukindlalt toidukilega. Lase higistada.
Samal ajal koori ja tükelda sibul, küüslauk. Klaasista oliiviõlis sibul, lisa küüslauk. Haki tomatid ja saada need ka potti. Need, kes on altimad teravamatele elamustele, võiksid nüüd lisada ka pool puhastatud tšillikaunast.
Koori paprikad ja lisa need potti. Maitsesta soola, suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jäta nõrgale tulele tunnikeseks podisema. Aeg-ajalt kontrolli, vajadusel lisa vett. Kui kõik parajalt pehme, püreesta.