Kiudainerikkad toidud

Gazpacho jääga 

Helen Eelrand, 13. august 2012, 10:35
GazpachoFoto: Hispaania maitsed. Tapas
Värskete maitsete paistel vahemerelisse meeleollu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Sai
1 kg Tomat
1 tk Paprika (roheline)
1 küüs Küüslauk
50 g Kurk
1 dl Õli
1 spl Veiniäädikas
Sool
Suhkur
Vesi
Jääkuubikud
SERVEERIMISEKS
0.5 tk Kurk
0.5 tk Paprika (roheline)
1 tk Paprika (konservist)
0.5 tk Sibul
1 tk Muna (keedetud)
Sai (kuubikutena praetud)

Valmistamine
Pane saia mõneks tunniks ligunema. Elektrimikseriga purusta saia, tomatid, pipra, kurgi, küüslaugu, lisades neile klaasi vett, soola, õli ja suhkrut. Vedelik peab jääma ühtlane. Seejärel vala see läbi sõela serveerimisnõusse. Kui tundub, et mass on liiga paks, võid lisada veel veidi vett.
Garneeringuks tükelda muna ja praetud sai, serveeri need eraldi anumas. Omaette nõus tõsta lähedale ka jääkuubikud.