Kollase tomati risoto punase kivipuravikugaFoto: Siim Vahur
Itaalia köök
13. august 2012, 06:34

Kollase tomati risoto punase kivipuravikuga

Kollastest tomatitest ajab augustis päikeseliselt üle nii kasvuhoones kui ka turul. Ja kel on õnne juhtuda õigesse metsa, võib seenekorvi korjata kivipuravikke – hõrke ja tugeva iseloomuga puravikukuningaid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Risotoriis
400 g Tomat (kollased)
9 dl Kanapuljong
1 tk Punane sibul
4 spl Või
2 spl Oliiviõli
3 dl Valge vein (kuiv)
3 dl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Basiilik (värske)

Valmistamine
Tee tomatitele ristilõige ning pista nad keevasse vette ligi 30 sekundiks. Eemalda nahk ning lõika tomatid katki. Haki sibul peeneks. Sulata potis või ja oliiviõli ning kuumuta sibulaid, kuni need on klaasjad. Lisa risotoriis, sega. Nüüd lükka sekka hakitud tomatid. Vala nii palju puljongit, et riis oleks kaetud. Sega, sega ja veel kord sega. Samal ajal lisa vaheldumisi veini ja puljongit, aga alles siis, kui riis on eelneva ära joonud. Kui riis on peaaegu pehme, lisa pool riivitud Parmesanist. Sega ja sulata riisi sisse. Rebi basiilikut ning serveeri, pudistades peale veel Parmesani.Seeneõnnelikuna prae puravikud pannil võis ning kostita risotot nendega vahetult enne laualeandmist.