Koorene kana ja rohelised hernedFoto: Hele-Mai Alamaa
Linnuliha retseptid
13. august 2012, 07:49

Koorene kana ja rohelised herned

Riis üldjuhul lastele meeldib, herned samuti. Head konkreetsed asjad. Kui muidu sööma ei saa, võib ju herned üle lugeda ja nendega igasuguseid arvutusi teha. Nüüd tuleb veel kana meeldivaks moosida.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sidrun
1 tl Mesi
3 spl Oliiviõli
1 peotäis Tüümian
1 tk Kanafilee või
2 tk Kanakoib
Sool
Must pipar
2 dl Rõõsk koor 35%-line
SERVEERIMISEKS
Herned (värsked või külmutatud)
Keedetud riis

Valmistamine
Pigista sidrunist mahl ning sega mee ja õliga. Haki tüümian. Maitsesta kana soola ja pipraga, vala õliseguga üle ja kõige peale raputa tüümian. Kui aega on, siis las seisab pisut, kui ei ole, võid kana ka kohe ahju pista.
Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane kana umbes tunniks küpsema. Vahepeal võid pisut kasta, kui kana kipub kuivama, kas või tavalise veega. 15 minutit enne valmimist vala koor kanale, nii podiseb kaste mõnusalt kreemiseks. Tulemus on kergelt magushapu ja koorene. Mmm ...
Enne laualeandmist võid tüümianivarred ära nokkida – saab selgem, kuid maitse on juba olemas.
Kõrvale paku kuhjake rohelisi herneid ja teine keedetud riisi. Kuhjakesed on tillukestele pedantidele, kellele ei meeldi, kui asjad taldriku peal kokku puutuvad.
NIPP: Värsked puhastatud herned tõsta korraks keevasse vette, loputa külma veega üle aja serveeri. Nii säilitavad herned värvi ja ei maitse ülemäära robustselt.
Ülejäänud hernesaagiga tee sama ja tõsta karpidega sügavkülma.