Kalafilee seene-oakastmesFoto: Sandra Urvak
Kalatoitude retseptid
13. august 2012, 06:20

Kalafilee seene-oakastmes

Seened ja oad on mõlemad küllalt raskesti seeditavad, ent kergust annavad kala ja muidugi roheline Hiina kapsas. Riisi ja kartulit selle roa juurde enam vaja ei lähe.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Hõbeheik (või muu valge kala fileena)
Kalapuljong
KASTE
100 g Šampinjonid ( või kukeseened)
100 g Konservoad
0.5 tk Sibul
3 - 4 küünt Küüslauk
100 g Majonees
1 dl Rõõsk koor 35%-line
Õli (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS
0.25 tk Hiina kapsas või
1 peotäis Rooma salat

Valmistamine
Vala heigifileele nii palju kanapuljongit, et see oleks kaetud, ja hauta 10 minutit. Tükelda šampinjonid, küüslauk ja sibul ning prae õlis kergelt läbi. Vala peale majonees, koor ja nõrutatud konseroad, sega läbi. Lase keeda paar minutit, kuni segu moodustab ühtlase kastme. Lauale andes pane taldrikule kõigepealt Hiina kapsas. Tõsta sellele hautatud kalafilee ning vala kõik oa-seenekastmega üle.