Tikrikook purukattegaFoto: Eva Palu
Küpsetised
6. august 2012, 06:47

Tikrikook purukattega

Karusmarju ehk tikreid hüütakse ka põhjamaisteks viinamarjadeks. Krõbeda kattega kook saab kaunim veel, kui kasutad rohelisi ja punaseid marju.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
MURETAINAS
250 g Nisujahu
125 g Või
50 g Tuhksuhkur
1 tk Muna
1 spl Piim
KATE
500 g Karusmari
0.5 + 1 dl Suhkur
2 spl Vesi
1 dl Nisujahu
100 g Või
100 g Martsipan

Valmistamine
1. Sega jahu ja tuhksuhkur. Klopi lahti muna ja sega piimaga. Haki külmkapikülm või tükkideks ja näpi võitükid jahu-suhkru seguga. Lisa muna-piima segu ning sega tainas käte vahel kiirelt ühtlaseks. Kata kilega ja aseta tunniks külmkappi.
2. Rulli tainas lahti ja kata sellega 24 cm-se koogivormi põhi ja servad. Pane 30 minutiks külmkappi.
3. Puhasta tikrid ja pane 0,5 dl suhkru ja 2 spl veega potti. Kuumuta keemiseni ja keeda 1-2 minutit, kuniks tikrid on pisut pehmed. Aseta jahtuma.
4. Purukatteks näpi külmad võitükid, 1 dl suhkrut, jahu ja tükeldatud martsipan. Pane külmikusse ootele.
5. Eelküpseta koogipõhi 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit või kuni see on kuldpruun.
6. Kata eelküpsetatud põhi tikriseguga. Kui tikritest on eraldunud liigset vedelikku, jäta see koogile lisamata. Tõsta marjasegule purukate ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kate on pealt pruunikas.