Täisterapasta spargli ja toorsuitsusingigaFoto: Kristel Vokk
Lõunasöögi retseptid
16. juuli 2012, 14:10

Täisterapasta spargli ja toorsuitsusingiga

Alljärgnev retsept on ideaalne kevad-suvine roog, kuniks veel sparglit saada on ja suvekuumus pliidi juurest totaalselt minema ei peleta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
350 g Spargel
100 g Toorsuitsusink (näiteks Serrano või Parma)
50 g Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
1 dl Rõõsk koor 35%-line
250 g Ricotta-kohupiim
Sool
300 g Penne (täisterajahust)

Valmistamine
1. Lõika sparglite puisem varreots ära, koori vajadusel köögiviljakoorijaga ka varre puisem osa. Keeda sparglivõrseid soolaga maitsestatud vees 5 minutit, peenemad on parajad juba 3 minutiga. Tõsta tangidega spargel sõelale nõrguma ja jahuta kiirelt külma veega. Nipp jätab spargli krõmpsuks. Jäta sparglite keeduvesi alles.2. Lõika spargli tipud ära ning tõsta kõrvale. Lõika varred väiksemaks ning püreeri koos poole parmesani ja ricottaga blenderis ühtlaseks. Maitsesta vähese soolaga. 3. Lõika sink väiksemaks ning riivi parmesan.4. Aja potis vesi uuesti keema, lisa penned ning keeda al denteks. Kurna, kuid jäta alles umbes 1dl keeduvett.5. Sega pennedega sink, ülejäänud parmesan, ricottasegu ja koor. Vedelama kastme saamiseks võid lisada ka pennede keeduvett. Sega hulka spargli tipud, maitsesta vähese soolaga ning serveeri koheselt värskelt riivitud parmesaniga.