Šokolaadikook maasikategaFoto: Eva Palu
Eva Palu 2. juuli 2012 05:20
Lihtsalt valmiv šokolaadikook on rikkalik, unustamatult suussulav ja mahlane. Pealegi on peenravärskete magushapude marjadega šokolaad üks neist kooslustest, mida suve jooksul alati kasvõi korragi nautida tahaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g Šokolaadiküpsised
30 g Või
TÄIDIS
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%-line
200 g Või
200 g Tume šokolaad
KATE
2 dl Rõõsk koor 35%-line
0.5 dl Suhkur
Aedmaasikas
Šokolaadiküpsis

Valmistamine
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Suru saadud mass lusikaselja abiga 24 cm-se koogivormi põhja.
Sulata pliidil või, sega sisse tükeldatud tume šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, jäta jahtuma.
Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks, nirista sisse vahukoor ja mikserda edasi, kuni mass on segunenud. Lisa või-šokolaadi segu ja sega ühtlaseks. Kalla küpsisepõhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Jahuta kook. Vahusta katteks vahukoor suhkruga ja tõsta koogile. Kaunista maasikate ja küpsistega.