Maasika-arbuusisupp jäätise ja piparmündigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. juuli 2012, 05:19

Maasika-arbuusisupp jäätise ja piparmündiga

Oleme harjunud keetma juurviljasuppi. Suviseks vahepalaks või magustoiduks on aga väga tore pakkuda külma õhkavat magusat suppi. Talvel saab ilusat suve meenutava desserdi valmistada ka arbuusitükkidest ja sügavkülmutatud maasikatest. Konsistents on küll teine, kuid värsket maitset on ikka küllaga. Omatehtud jäätis on imelihtne, kõige raskem osa tundub olevat õige jäätisemasina valimine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Aedmaasikas
500 g Arbuus
1 - 2 dl Vahuvein (roosa)
2 spl Suhkur
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Piparmünt
VALGEHALLITUSJUUSTUJÄÄTIS
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%-line
4 tk Munakollane
0.5 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
150 g Valgehallitusjuust

Valmistamine
Puhasta arbuus seemnetest ja tükelda. Jäta osa arbuusitükkidest hiljem tervena supi keskele poetamiseks. Püreeri saumikseriga maasikad ja arbuusitükid koos suhkru ja sidrunimahlaga. Vala peale vein ja lisa piparmündilehed. Hoia piparmündilehti supi sees kogu külmikus seismise aja ja eemalda vahetult enne söömist.
Jäätise tegemiseks kuumuta piim ja koor koos pikuti poolitatud vaniljekaunaga keemiseni. Klopi munakollased suhkruga lahti. Vala munadele tasahilju kuum piima-kooresegu. Lükka pöidlaotsaga vaniljeseemned kaunast välja ja lisa piimale. Kuumuta vedelik tasasel tulel segades uuesti üles, kuniks lusikat vedelikust välja võttes jääb selle pinnale näpuga katsudes selge triip ja vedelik ei valgu kohe triibule. Nüüd sulata sisse peeneks hakitud juust. Vala jäätisepõhi läbi sõela, et eemaldada suuremad tükid. Kui tükid sind ei häiri, pole seda vaja teha. Jahuta vedelik maha ja valmista jäätisemasinaga jäätis.
Serveeri igale sööjale kausitäis külmkapis jahutatud suppi, puista keskele arbuusitükke ja aseta peale suur pall juustujäätist. Kaunista piparmündilehtedega.