Kollased aedoad kukeseente ja suitsujuustugaFoto: Siim Vahur
Lõunasöögi retseptid
6. august 2012, 08:21

Kollased aedoad kukeseente ja suitsujuustuga

Kollased oad on esimesed, mida märkan, kui suvehommikul turulettide vahele jõuan. Kõik muu nagu kaoks, muutuks nähtamatuks. Silmade lototronile ilmuvad ubade kujutised ning jackpot on minu! Oad turukotis, hakkan nägema kõike muud, näiteks kõrval laiutavat kukeseenekasti. Loomulikult rändab kotti veel ka suitsujuust.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 suurt peotäit Aeduba
400 g Kukeseen
Või
Sool
Must pipar
Basiilik (värske)
Tüümian
100 g Suitsujuust
1 dl Rõõsk koor 35%-line

Valmistamine
Näpi ubadelt varreotsaga tipp ära, teine las jääda. Lihtsalt nii ilusad on need pisut kaardus tipud. Kukuta oad mulisevasse vette, puista soola ja keeda, kuni oad on peaaegu pehmed. Kurna ja jää ootele.
Puhasta kukeseened võimalikust metsapudist ja kaasa reisinud putukatest. Kuumuta pann, sulata või ja lisa kukeseened: suuremad võid pooleks rebida, pisikesed lase olla. Prae seeni, kuni need on kuldsed. Lisa oad, suitsujuustukuubikud, vahukoor ja maitsesta soola, pipra, basiilikulehtede ja tüümiani pisikeste lehekestega. Keeruta rooga pannil mõni hetk, et juust saaks sulama hakata. Serveeri kohe. Nii lihtne ja nii võluv!