Grillitud baklažaan mozzarellagaFoto: Johannes Arro
Taimetoidu retseptid
2. juuli 2012, 05:17

Grillitud baklažaan mozzarellaga

Baklažaan on oma tekstuurilt nagu käsn, mis imab endasse kõik maitsed ja vedeliku. Seetõttu on tark lasta baklažaanil enne küpsetamist pisut marineeruda, et kõik maitsed sisse imbuksid – siis on tulemus perfektne.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 tk Baklažaan
1 küüs Küüslauk
4 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
125 g Mozzarella
Põld-võõrkapsas ehk rukola
Basiilik (värske)
Must pipar
Kõrvitsaseemned (röstitud)

Valmistamine
Lõika baklažaan pikuti õhukesteks viiludeks, aseta kaussi ning vala peale oliiviõli ja palsamäädikas. Pressi hulka küüslauguküüs ja sega kõik läbi. Lase oliiviõlil korralikult imbuda. Kui tunned, et baklažaan jääb liiga kuivaks, lisa veel oliiviõli. Kuumuta pliidil grillpann ja grilli baklažaane mõlemalt poolt. Aseta viilud taldrikule
ja rebi peale mozzarella. Puista üle rukolalehtede ja basiilikuga. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ja piserda veel natukese oliiviõli ja palsamiäädikaga. Puista üle röstitud kõrvitsaseemnetega.