Kalatoitude retseptid

Kalapulgad hapukurgi-dipikastmes 

Hele-Mai Alamaa, 25. juuni 2012, 06:50
Kalapulgad hapukurgi-dipikastmes Hele-Mai Alamaa
Kala on meile kõigile väga vajalik. Aga katsu sa meelitada lapsukesi seda sööma! Kalapulgad on jälle mingi imepärane toode, mida ollakse nõus sööma. Mis siis ikka, pulgad pannile!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kalafilee (tursk, haug, heik, ahven või muu)
2 tk Muna
3 - 4 viilu Sepik (kuivanud)
Sool
Õli (praadimiseks)
DIPIKASTE
1 tk Hapukurk (suur)
3 dl Hapukoor
1 dl Majonees
Sool
Sinep (soovi korral)

Valmistamine
Kui kasutad külmutatud kala, lase sel rahulikult tavalises külmkapis sulada. Värske kala on muidugi parem. Veendu, et filee sees ei oleks enam luid, ja kui on jäänud mõned naharibalad, siis eemalda ka need.Lõika kalast parajad tükid. Klopi muna lahti. Riivi sepik sauseguriga. Riivsepikusse sega sool. Maitse keelega – kui tunned juba soolast maitset, siis ongi paras. Nüüd aseta sügavam pann tulele ja vala sinna korralikult õli, nii poole sentimeetri jagu. Kui õli on kuum, kasta kalaribad kõigepealt munasegusse ja siis riivsepikusse ning prae mõlemalt poolt kuldseks.Kas soovid kõrvale väikest dipikastet? Tükelda hapukurk imepisikeseks. Sega kõik ained kokku. Viimasena lisa pisike tirtsuke sinepit. Maitse, et ei saaks liiga terav, sinep on salakaval. Kalapulgad sobivad nii väikseks vahepalaks kui ka lõunasöögiks. Juurviljade, makaronide ja kartulipudru kõrvale. Ei ole mingit tarvidust osta poest tselluloosipulki, kus kalasisaldus on seitse protsenti!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee