Baabud ehk vanaemad tegid seda suppi kevadest sügiseni ja just neist ainetest, mida parasjagu värskelt saada oli. Peti kõrval võib kasutada ka keefirit, peab vaid vaatama, et supp jääks mõnusalt paks. Maitserohelisega ei tasu koonerdada, sest see annab hea maitse. Kevadel võib tomati asemel roa sisse panna riivitud redist.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
Keefir või
1 l pett
1 tk Kurk (pikk)
2 - 3 tk Tomat
200 - 300 g Maasuitsusink
Roheline sibul
Aedtill
2 - 3 tk Muna (keedetud)
Sool
Suhkur
Valmistamine
Kloppida pett kohevaks. Tükeldada kurk, tomatid, sink ja maitseroheline, segada petiga. Maitsestada soola ja suhkruga. Panna 1–1,5 tunniks külmkappi seisma. Lõigata keedetud munad viiludeks ning serveerida valmis supi kõrvale eraldi kausikeses, nii et igaüks saab seda ise võtta. Juurde võib pakkuda ka kuumi keedetud kartuleid.
Kommentaarid (0)