Ümber maja parpadelledFoto: Sandra Urvak
Itaalia köök
25. juuni 2012, 06:49

Ümber maja papardelled

Seda pastat kutsun selliselt väga lihtsal ja ausal põhjusel – jooksen põllumaale, haaran kõikvõimalikku rohelist ning meisterdan sellest ühe puhtaima ja parima maitsega pasta. Isegi kui rukola vahele jääb mõni mullatera, on kõik täpselt nii, nagu peabki olema. Tähtsal kohal selles retseptis on korralik pastasort ja kvaliteetne külmpressitud oliiviõli. Küll oleks tore, kui ka Parmesan kasvaks põllul…

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Pastatooted (paprdelle)
1 spl Sool
2 l Vesi
1 peotäis Põld-võõrkapsas ehk rukola
4 spl Kuivatatud tomat
1 tk Tšilli (väike kaun, näiteks peperoncino)
4 küünt Küüslauk
Valge vein (kuiv)
Basiilik (värske)
Petersell
Koriander
2 spl Seedermänni seemned (röstitud)
50 g Parmesan v. muu kõva juust
Oliiviõli
Soolahelbed
Must pipar

Valmistamine
Keeda papardelled vastavalt pakendil olevale juhendile al dente. Nagu ennist mainisin, keeda pastat pigem 1 minut vähem kui pakendil kirjas. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sõrmede vahel purustatud peperoncino ja pruunista kiirelt ka hakitud küüslauk. Ettevaatust, küüslauk kõrbeb kuumal pannil kiiresti! Lisa suts valget veini ja lase poolel vedelikust aurustuda. Pane pannile papardelled. Lisa rukola, kuivatatud tomatid, hakitud petersell, koriander, puruks rebitud basiilik, röstitud seedermänni seemned ja köögiviljakoorijaga laastudeks lõigatud Parmesan. Maitsesta soola, pipra ja korraliku külmpressitud oliiviõliga.