Kiudainerikkad toidud
18. juuni 2012, 07:42

Porgandid kiirmarinaadis

Marineeritud köögiviljad on imehead aasiapärastes salatites, vokkides ja ka suppides.

Koostisosad
500 g (400 ml) Porgand (tükeldatud)
125 ml Õunaäädikas
400 ml Vesi
2 spl Mesi
2 viilu Ingver
2 pulka Kaneelikoor
1 tk Tähtaniis (soovi korral)
0.25 tk Apelsin (juurviljanoaga lõigatud koor)
1 tl Sool

Valmistamine
Kuumuta potis vesi, äädikas, mesi ja sool. Pane poole liitrine purk täis eelnevalt juurviljakoorijaga laastudeks lõgatud ja keevas vees blanšeeritud porgandit, lisa apelsinikoor, ingver ja kaneelipulk, vala peale kuum marinaad. Hoia kuni jahtumiseni toatemperatuuril, hiljem võib külmkappi panna. Sobilik söömiseks järgmisel päeval, aga säilib külmkapis mitu nädalat. Sobib kasutada aasiapärastes salatites, vokkides või suppides.
Blanšeerimine:
Aja vesi keema, tõsta porgandid mõneks minutiks kuuma vette ja nõruta siis kohe. Blanšeerimise eesmärk on võtta köögiviljadelt nende toores maitse, ent säilitada nende kirgas värv.
NIPP:
Köögivilju võid tükeldada ka peenikesteks ribadeks, kangideks või ratasteks.
Kogus 0,5 liitrit.