Lõunasöögi retseptid

Searibid rummimarinaadis 

Angeelika Kang, 18. juuni 2012 06:01
Searibid rummimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Küpseta mahlased ribid ahjus poolvalmis, nii saab grillil neile lisada kiiresti veidi head maitset, krõbedust ja värvi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
+ 5 tundi maitsetsumiseks, ahjus küpsetamiseks 1,5 tundi, 30 minutit grillimiseks

Koostisosad
2 kg Searibi
MARINAAD
2.5 dl Fariinsuhkur
0.5 dl Ketšup
0.5 dl Sojakaste
0.5 dl Worcestershire'i kaste
0.5 dl Rumm
1.25 dl Tšillikaste
2 küünt Küüslauk
1 tl Sinep
0.5 tl Must pipar

Valmistamine
Sega omavahel marinaadiained. Jaga ribid neljaks osaks ja aseta portsjonitena fooliumitükkidele. Pintselda mõlemalt poolt ohtra marinaadiga ja sule foolium. Lase ribidel külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö maitsestuda. Küpseta ahjsu 175-kraadi juures 1,5 tundi. Nõruta ribid kuivemaks ja aseta grillile. Pintselda marinaadiga ning grilli mõõdukal kuumusel 30 minutit.