Vesine ja magus arbuus annab suvejookidele lõunamaist puudutust.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
3 kg Arbuus
1 dl Suhkur
1 dl Vesi (siirupi keetmiseks)
6 dl Vesi (külm)
1 dl Sidrunimahl
Jääkuubikud
Värsked marjad (vaarikad, sõstrad jne)
Valmistamine
Lõika arbuusilt kaas ja uurista viljaliha välja. Pane arbuusitükid blenderisse, püreesta ja hõõru seejärel läbi peenikese sõela. Mõõda potti suhkur ja 1 dl vett. Keeda, kuni suhkur on lahustunud ja siis veel 5 minutit. Tõsta siirup tulelt, sega hulka arbuusipüree, 6 dl külma vett ja sidrunimahl. Vala jahtunud jook arbuusikoore sisse, lisa jääkuubikud ja soovi korral värsked marjad.
Kogus 1 liiter.
Kommentaarid (0)